29 Mayıs 2012 Salı

Ütü modelleri

ütü fiyatları 


Ütü fiyatlarına Bakmak İçin Tıklayın

Kategoriler :
buzdolabı fiyatları klima fiyatları tost makinesi fiyatları blender fiyatları mikser fiyatları
mutfak robotu fiyatları fritöz fiyatları led televizyon fiyatları saç şekillendirici tansiyon aleti fiyatları
bebek arabası netbook fiyatları çamaşır makinesi fiyatları navigasyon fiyatları mp3 çalar fiyatları
led tv fiyatları aspiratör fiyatları  notebook fiyatları laptop fiyatları
Ütü, bezlerin (kumaşların) buruşukluklarını düzeltmek için sarf edilen alet.

Ütünün icadı onyedi.yüzyıl başlangıcına dek dayanmaktadır. birinci başlarda elbiseleri düzlemek için ısıtılmış ağır parçalar (taşlar) kullanılırken sonra kollu (saplı) yassı demir plakalar alevde ısıtılmaya başlandı. Bu teknikle ısının uzun süre himaye edilememesi yüzünden demir levhaları delerek içlerini kömür közüyle doldururlardı. Kor halinde kömür yerleştirilerek ısıtılan bu ütüler ise bihayli ağır idi.


1888'de Abd'li Henry Seely elektrikli ütüyü buldu. 2 çubuk karbon içinde kurduğu kablolu ceryan köprüsüyle demirin ısınmasını sağlıyordu.

1905'te birinci sefer aşırı boyutta hafif elektrikli ütü piyasaya takdim edildi.

Çalışma ilkesi

Pamuklu bezler selüloz zerrelerden oluşurlar. Bu parçacıklar (moleküller) birbirlerine hidrojen ilişkileri (bağları) ile ilişkilidirler ve bu bağlamlarda (bağlar da) kafi sıcaklık ve fazla az oranda su ile kırılabilirler. Su ile şişen liflerin kırılan molekül (parçacık) bağlamları (bağları), ütü kumaşın üzerindeyken kusursuz bir biçimde tekrar bağlanırlar ve ütü yukarı kaldırıldığında dokumada mumtazam ve biçimli bir dış görünüş meydana getirirler.


Pamuklunun haricindeki bezlerde (kumaşlarda) yüksek-dizi (zincir) moleküllerin birbirlerine takılış biçimleri farklı da da olsa ütülemenin tesiri aynıdır. Örneğin, yünlü kumaşlarda ortak bağlar çapraz tarzdadırlar. Birtakım kimyevileri kullanarak, bu bağları kırıp daha sonra ütü ile şekillendirmek suretiyle, atlas kumaş sabit olaraktan pilili demek ki eğrili yahut büzgülü hale getirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder